Choklad 24: Marabou - Bubbly Caramel

Den här karamellen har vi sugit på länge sedan vi såg Spiderchicks recension av Marabous nya Bubbly Caramel. Vi är, efter att ha läst hennes recension, livrädda. Men vad gör en inte för konsten? T.E och F.L tar på sig de mest sockerresidenta tänderna och smakar...
 
1. Omslagets design: Lika barnslig som syskonet i familjen, och återigen plus för att namnet står i bubblor. 
Designbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: Det här var ju oerhört festligt, det är bubblor! Ovansidan av chokladen är små kulliga bubblor och när vi bryter den är det luftbubblor i chokladen. Den är ju groteskt stor också, den här chokladkakan - ingen one man show direkt. 
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  


3. Doft: Ibland undrar vi om chokladtillverkarna vet om att det ska vara kakao i choklad, för det känns inte alltid på doften - precis som nu. Dock trodde vi att den skulle lukta mycket sötare, så en liten eloge får vi ge den för att vi ännu inte dött sockerdöden. 
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 


4. Krämighet: Det går inte att undvika att Marabou är bra på sin kräm. Att det är luftbubblor och karamell i mitten gör att chokladen smälter finfint på tungan. Tack!
Krämighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Den är inte lika söt som vi befarat. I sötaste laget, men karamellen är inte lika överdriven som just karamell har en tendens att vara med jämna mellanrum. Kan det vara så att vi på grund av dockerfördomarna mot denna choklad inte tycker den är lika söt som vi annars skulle tyckt? Eller är våra sockerlökar betydligt mer rutinerade än Spiderchicks? Det förtäljer inte historien, men från två Skövdebor till en annan vill vi säga att vi ändå tyckte den var helt okej. 
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 15 chokladdoppade chips av 25 möjliga!